Wanneer je een stressvolle baan hebt of je hebt stress om anderen redenen, slaat dit meestal op je spieren. Een veelvoorkomend effect van stress is namelijk dat je gespannen bent en als je gespannen bent, spannen je spieren zich aan. Dit gaat vaak onbewust en merk je daarom pas als het te laat is. Vaak krijg je dan pijn in je nek en schouders en daar wil je natuurlijk wat aan doen. In deze blog lees je hoe je dit doet.

Ontspannen

Het is heel makkelijk gezegd, maar als je gestrest bent dat is het belangrijkste om te doen: ontspannen. Dit kun je doen door een ontspanningsmassage, hierbij word je op een ontspannen wijze gemasseerd en worden je spieren losgemaakt. Verder helpt het ook door naar rustgevende muziek te luisteren of een yogales te volgen. Neem dagelijks de tijd om te ontspannen. Voor iedereen kan dit anders zijn. De ene persoon vindt het prettig om te ontspannen tijdens een wandeling, de andere persoon leest liever een goed boek.

Bewegen

Naast ontspannen is bewegen erg belangrijk. Als je gestrest bent, heb je al snel de neiging om lusteloos op de bank te gaan liggen of naar bed te gaan. Als je heel moe bent, is dit natuurlijk het enige waar je aan denkt. Toch is bewegen ook erg goed om te doen wanneer je gestrest bent. Bewegen is daarnaast ook goed voor je hart en je bloeddruk. Kies hierbij wel een sport waar je plezier aan beleeft. Ga bijvoorbeeld niet hardlopen als je dit helemaal niet leuk vindt.

Motiveren

Bewust leren ontspannen kan ook door je te motiveren. Wanneer je ergens gemotiveerd voor bent, krijg je daar energie van en krijg je zin om ermee bezig te gaan. Maak daarom doelen voor jezelf, houd er wel rekening mee dat je realistische doelen voor jezelf opstelt, anders werkt het alleen maar averechts. Als je een doel hebt behaald, dan krijg je alleen maar zin om meer doelen te halen.

Verder is een ontspanningsmassage van Massage Homminga in Zwolle natuurlijk altijd een goed idee.