Als je regelmatig last hebt van een slechte adem of een vieze smaak in de mond, is dat erg vervelend. Zul je natuurlijk net zien dat je dit overkomt als je een afspraak met iemand hebt of naar een vergadering gaat. Om dan zo snel mogelijk van die vieze smaak in de mond af te raken kun je verschillende mondverzorgingsproducten gebruiken.

Maak je tanden een paar tinten witter

Naast een slechte adem als veelvoorkomende klacht in de mond hebben mensen vaak last van gelige tanden. Deze zijn door allerlei oorzaken niet meer zo mooi wit als ze ooit waren en dat oogt niet zo fraai. Wil je daar wat aan veranderen en je tanden enkele tinten witter maken? Dan is tanden bleken thuis ook mogelijk. Dit kun je doen met behulp van diverse natuurlijke producten zoals tandpasta, mondwater, een whitening pen of speciaal poeder.

Ga de vieze smaak in je mond tegen

Gele tanden hebben vaak veel aanslag en deze kan tot een slechte adem of vieze smaak in de mond leiden. Deze smaak wordt echter vaker veroorzaakt door bepaalde voedingsmiddelen of dranken, door medicatiegebruik of roken en vooral doordat je je mond niet voldoende of niet helemaal goed schoonhoudt. Om ervoor te zorgen dat je de vieze smaak tegengaat, kun je verschillende producten gebruiken zoals mondwater, tandpasta, speciale kauwgom en pastilles.

Wat kun je doen om een vieze smaak zoveel mogelijk te voorkomen?

Om een goede smaak in je mond te krijgen, geven we je een paar tips. Zorg er om te beginnen voor dat je je gebit en de rest van de mond goed en regelmatig reinigt, bij voorkeur met zoveel mogelijk natuurlijke producten. Een goede adem valt of staat met het schoonhouden van de mond. Poets niet enkel je tanden goed maar reinig ook je tong want daarop willen zich nog wel eens bacteriën vormen die voor een slechte adem zorgen. Vermijd zoveel mogelijk producten waar veel suiker of zoetstoffen in zitten. Deze zijn sowieso niet goed voor je en kunnen een vreemde smaak in de mond geven.

Welke producten kies je voor een goede smaak in de mond?

Kies voor mondverzorgingsproducten waaraan geen SLS of sacharine aan toegevoegd zijn. SLS zorgt enkel voor een schuimende werking en heeft verder geen meerwaarde. Het doet eerder meer kwaad dan goed voor je mond. Sacharine lijkt in eerste instantie fris te zijn maar kan daarna heel bitter worden in de mond waardoor je een vieze smaak krijgt. Je kunt heel goed pastilles of kauwgom met xylitol gebruiken voor een frisse smaak. Hiermee maak je zelf meer speeksel aan waardoor je mond vochtiger wordt en je ook eerder van een vieze smaak of slechte adem afraakt. Spoel ook regelmatig met mondwater voor een frisse adem.