Watersporten zijn zoals de naam als zegt, sporten die worden uitgeoefend op het water. Deze zijn over het algemeen niet makkelijk om uit te voeren, maar er zijn een aantal die je makkelijk kunt leren. Lees het hier.

 

Suppen over het water

Dit heb je misschien al wel eens voorbij zien komen. Dit is heel makkelijk te leren en ook nog eens leuk. De kunst is dus om je evenwicht te bewaren zodat je staand over het water heen komt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan zitten. Het is dus altijd leuk voor iedereen. Je kunt ook met zijn tweeën op één sup gaan. Dan is het alleen wel nog moeilijker samen evenwicht te houden. SUP board kopen? Dat hoeft niet, je hebt meerdere plekken waar je deze kunt huren zodat je niet direct één hoeft aan te schaffen.

 

Vliegeren en surfen

Dit is eigenlijk vliegeren en surfen in één. Misschien heb je wel eens gedacht om te gaan surfen. Dan is kitesurfen perfect om mee te beginnen. Hier kan je je namelijk nog vasthouden aan een vlieger, zodat je minder snel valt en je evenwicht kan houden. Deze ”vliegers” noemen we ook wel kites.

Kanoën hoeft niet alleen

Dit kent iedereen wel denk ik. Het is een hartstikke leuke waterport en iedereen kan het. Het is misschien eerst even wennen hoe je het beste kunt sturen, maar dit heb je zo onder de knie. Je kunt ook met zijn tweeën in één kano om zo te beginnen.

 

Windsurfen door middel van wind

Dit is nog een vorm van surfen. Hierbij is er een soort zijl op de surfplank gezet, waardoor je vooruitkomt. Je hoeft dus niet zelf vooruit te komen, maar dat gaat door middel van de wint.

 

Fietsen over het water?

Dit kunnen we allemaal. Als we kunnen fietsen kunnen we ook waterfietsen. Dit is dus een fiets voor in het water. Het lijkt een beetje op een bootje, maar er zitten dus trappers in, zodat je vooruitkomt. Ook dit kun je met zijn tweeën doen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd nog gewoon gaan zwemmen.

 

https://unsplash.com/photos/IzWePU8aQBc